Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 14:08

Σταμάτησε προσωρινά το έργο στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων

Γράφτηκε από τον
Σταμάτησε προσωρινά το έργο στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων

Σταμάτησε προσωρινά το έργο προστασίας, αποκατάστασης των ζημιών, στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, που γίνεται με εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας.

Αιτία της διακοπής των εργασιών είναι η καταγγελία του Στάθη Γεωργακίλα, προέδρου της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, για «πρόχειρα αντιπλημμυρικά έργα χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες κι εγκρίσεις». Καταγγελία που κατατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Περιβάλλοντος, στην Πολεοδομία και την Εισαγγελική Αρχή.

Πριν συνεχίσει και για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση και την ολοκλήρωση του έργου, ο δήμος πρόκειται να ενημερώσει το Τμήμα Περιβάλλοντος (θα κάνει αυτοψία τις επόμενες ημέρες) ότι οι εργασίες που εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν, αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και την προστασία της περιοχής στη Θουρία από νέα πλημμυρικά φαινόμενα και πως δεν απαιτούνται ιδιαίτερες αδειοδοτήσεις κι εγκρίσεις.

Ο κ. Γεωργακίλας διαφωνεί με την παρέμβαση που ετοιμάζει ο δήμος, με την εγκατάσταση δεύτερου κλειστού αγωγού ομβρίων δίπλα στον υπάρχοντα και θέλει τη διάνοιξη του κλειστού ρέματος μέχρι το δρόμο προς και από την Αμφεια. Και παρακαλεί τις υπηρεσίες που απευθύνεται, «όπως προβείτε στους σχετικούς ελέγχους και προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες το συντομότερο δυνατό, γιατί τα εκτελούμενα έργα δεν ανταποκρίνονται στη λύση του προβλήματος και θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με σύννομες και αποδεκτά επιστημονικές λύσεις».

Γ.Σ.


NEWSLETTER