Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 08:16

Δημοπρασία της 5ης εργολαβίας στο δρόμο Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την

 

Δημοπρατείται σήμερα στο υπουργείο Υποδομών η 5η εργολαβία για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος, στο τμήμα Σαγέικα - Βάρδα, προϋπολογισμού 74.377.000 ευρώ, μήκους 14.460 μέτρων.

Το υπουργείο που έχει επιλέξει την κατάτμηση του έργου, έχει προγραμματίσει συνολικά 8 εργολαβίες. Στις 4 πρώτες εργολαβίες που έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2016, προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία "Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών" (συμφερόντων Καλογρίτσα), με εκπτώσεις πάνω από 50% (από 57,45% μέχρι και 50,39%).

Σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι «με την ολοκλήρωση του 4ου και του 5ου διαγωνισμού, θα είναι έτοιμη η μελέτη κόστους - οφέλους και θα κατατεθεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγάλου έργου. Δεν θα υπάρξει εκεί κάποιο πρόβλημα, είναι μια τυπική διαδικασία και πιστεύουμε ότι τέλη Απρίλη ή μέσα στον Μάιο θα έχουμε τις συμβάσεις για να αρχίσει το έργο να γίνεται». Είχε δηλώσει, μάλιστα, ότι «ο στόχος μας είναι τον Μάιο να υπάρχουν συμβάσεις για όλα τα τμήματα του έργου», πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.