Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 10:01

Καθαρισμός της καινούργιας υδατοδεξαμενής στη Βαλύρα 

Καθαρισμός της καινούργιας υδατοδεξαμενής στη Βαλύρα 

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ο καθαρισμός της καινούργιας υδατοδεξαμενής στη Βαλύρα, προκειμένου να απομακρυνθεί και η τελευταία υποψία από την οσμή που κατά καιρούς έχει το νερό στο δίκτυο ύδρευσης.

Η οσμή καθεαυτή προέρχεται από τη χλωρίωση που γίνεται στο νερό, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν χλωριωνόταν επαρκώς.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Ντίνο Μπουρίκα, μετά από σχετική ερώτηση που απηύθυνε, στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, η πρόεδρος της Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Η ίδια, εκτός από την οσμή, εξέφρασε διαμαρτυρία και για την ποιότητα του νερού, αλλά και για την αύξηση που -όπως είπε- επέβαλε η ΔΕΥΑΜ στο πάγιο το οποίο είναι πλέον 18,5 ευρώ, αλλά και την κατάργηση των εισπρακτόρων, γεγονός που υποχρεώνει τον κόσμο να μεταβαίνει στη Μεσσήνη για την πληρωμή του λογαριασμού ύδρευσης, κάτι που για τους ηλικιωμένους, όπως είπε, είναι πολύ δύσκολο.

Απαντώντας  ο Ντ. Μπουρίκας υπενθύμισε ότι η αύξηση στο πάγιο (12 ευρώ συν 3 ευρώ η συντήρηση του δικτύου) επιβλήθηκε σε ολόκληρο τον δήμο πριν 2 χρόνια. Η πληρωμή των λογαριασμών, οι οποίοι -όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ- είναι εξαμηνιαίοι μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους, μέσω ταχυδρομικής επιταγής ή μέσω του διατραπεζικού συστήματος.

Το ίδιο επισήμανε και ο διευθυντής της επιχείρησης Δημήτρης Λεμπέσης, εξηγώντας ότι είναι πλέον το θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει τον τρόπο αυτόν για τις πληρωμές, προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα.

Παρεμβαίνοντας, τέλος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, υπενθύμισε πως πρόσφατα στην Δ.Ε. Ιθώμης αντικαταστάθηκαν 24 χιλιόμετρα αγωγών δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ούτε μέτρο με αμίαντο».

 

Β.Γ.Μ.