Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 19:03

“Μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από Ακρίτα έως Τσαμαδού”, προανήγγειλε ο Δ. Δημόπουλος 

“Μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από Ακρίτα έως Τσαμαδού”, προανήγγειλε ο Δ. Δημόπουλος 

Στα 23.006.940 ευρώ έπεσε ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης του Δήμου Καλαμάτας, για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (από τα 24.592.480 ευρώ που ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες), που θα συζητηθεί και θα εγκριθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Και αυτό έγινε με τη μείωση των προϋπολογισμών σε κάποια από τα πολλά προτεινόμενα έργα, ενώ το αντίστοιχο πρόγραμμα για το Δήμο Καλαμάτας είναι μόλις 9,2 εκ. ευρώ.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία (η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό) την πρόταση που θα συζητηθεί απόψε στο Συμβούλιο.

Η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ενημέρωσε πως αύριο είναι η τελευταία μέρα για την υποβολή της πρότασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι εξήγησε ότι για τα προτεινόμενα έργα υπάρχει σειρά προτεραιότητας και όσα δεν χωρέσουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθούν από άλλες πηγές.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, είπε ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθούν όλα και μπορούν να γίνουν αλλαγές. Τα 9 εκ. ευρώ δεν είναι τίποτα για την Καλαμάτα. Οι προτάσεις του ΤΕΕ είναι της τάξης των 100 εκ. ευρώ. Πρέπει να καταλήξουμε σε κάτι που είναι εφικτό». Για την κυκλοφοριακή μελέτη απάντηση πως «έχει γίνει επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο και περιμένουμε να μας δώσουν οδηγίες, για να την προχωρήσουμε». Για τη Ναυαρίνου υποστήριξε ότι «πρέπει να εκφράσουν άποψη πέρα από το ΤΕΕ, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και σύλλογοι της περιοχής». Ενημέρωσε ότι «για τη Ναυαρίνου, από Τσαμαδού έως Ακρίτα, η μελέτη είναι έτοιμη. Προβλέπει μικρότερο πλάτος του δρόμου για μονοδρόμηση». Για την πεζοδρόμηση που προτείνει το ΤΕΕ, απάντησε πως «είναι οικονομικοί οι λόγοι και δεν έχουν διανοιχθεί οι κάθετοι δρόμοι».

Ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι «η διαβούλευση ήταν προσχηματική». Επέκρινε τη δημοτική αρχή πως «δεν ξέρετε τι θα γίνει με τη Ναυαρίνου, γιατί δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη» και παρατήρησε ότι «είναι λάθος να σχεδιάζετε βραχυπρόθεσμα».

Γ.Σ.