Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 18:53

Προωθείται η αδειοδότηση της ΜΟΛΑΚ για επεξεργασία λυματολάσπης

 

Τη σύνταξη φακέλου αδειοδότησης της ΜΟΛΑΚ για την επεξεργασία της λυματολάσπης, ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Πρόκειται για το σημαντικό έργο διαχείρισης της παλιάς λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, στις εγκαταστάσεις της ΜΟΛΑΚ, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΠΠΕΡΑΑ.

«Πρέπει να πάρουμε άδεια και από το υπουργείο Βιομηχανίας, άδεια λειτουργίας», επεσήμανε ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης Ιππ. Μπαζιωτόπουλος κι ενημέρωσε: «Εχουμε πάρει περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η προβλεπόμενη δαπάνη για το φάκελο, για να πάρουμε άδεια λειτουργίας είναι 4.000 ευρώ. Θα υπάρξει δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας της ΜΟΛΑΚ, γιατί έχει πολλά χρόνια να λειτουργήσει».

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως «είναι σε πολύ καλή κατάσταση η ΜΟΛΑΚ, για τα τόσα χρόνια που δε λειτουργεί» και διευκρίνισε πως «δεν προβλέπεται διαχείριση για το διαλεγμένο οργανικό».

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την απαξίωση της ΜΟΛΑΚ, παρατήρησε ότι «ήταν παρατημένη 10 χρόνια η ΜΟΛΑΚ και ερχόμαστε τώρα να αξιοποιήσουμε ένα κομμάτι της» και ψήφισε υπέρ της ανάθεσης με τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Γ.Σ.