Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 18:26

Ειδικό ένθετο του Ionionet: "Οι αυτοκινητόδρομοι της ανάπτυξης"

Γράφτηκε από την

Το πρώτο βήμα για να απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος,το οποίο  φαντάζει δύσκολο και απαιτητικό, πραγματοποιούν αρκετά γνωστά μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας.

Συγκρότησαν ένα ενημερωτικό δίκτυο, το ΙΟΝΙΟΝΕΤ, και προχωρούν σταδιακά άλλα σταθερά στην ενεργοποίηση των στόχων. Μια αρχική κίνηση είναι η έκδοση του ειδικού ένθετου «Οι αυτοκινητόδρομοι της ανάπτυξης», που θα κυκλοφορήσει μαζί με 9 εφημερίδες (μεταξύ τους και η «Ε») ,θα αναρτηθεί σε 10 ιστοσελίδες (και στο eleftheriaonline.gr) και θα προβληθεί από το Ionian TV.

Ετσι λοιπόν 9 εφημερίδες ,10 ιστοσελίδες και ένας τηλεοπτικός σταθμός από την Καλαμάτα μέχρι τα Γιάννενα και τα Ιόνια Νησιά αποτελούν το πρώτο περιφερειακό ενημερωτικό δίκτυο το IONIONET, την φιλοσοφία ίδρυσης του οποίου θα γνωρίσετε στο ειδικό ένθετο που κυκλοφόρησε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της «Ε»

 

«Συνδέουμε τόπους και ανθρώπους» λέει ο τίτλος του ιδρυτικού άρθρου στο οποίο συνοψίζεται ο συνδυασμός αναγκών που προκύπτουν σήμερα στις τοπικές κοινωνίες με τον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ που αν συγκροτηθούν σε δίκτυα μπορούν να είναι πολύτιμοι οδηγοί στους δρόμους της ανάπτυξης.

Μέσα στο καλοκαίρι βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και το φθινόπωρο θα βγει στον αέρα, ένα μεγάλο portal για την δυτική Ελλάδα σε αμφίδρομη σχέση με τις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες ενώ σε φάση σχεδιασμού βρίσκονται και έντυπες εκδόσεις, γενικές και θεματικές.

Φιλοδοξία όσων συμμετέχουν είναι, πέραν της αναπτυξιακής λογικής, να ανοίξουν και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του περιφερειακού Τύπου της Ελλάδας που -και με δική του ευθύνη- υφίσταται τα πάνδεινα στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης που τον θέλει υποταγμένο στα κελεύσματά της και τον μετατρέπει πολύ συχνά σε αγωγό παραπληροφόρησης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε το εγχείρημα να πάρει το δρόμο του και να μπορούμε να ασκήσουμε την δημοσιογραφία που ξέρουμε αγνοώντας τα κατά καιρούς τεχνητά εμπόδια και εκβιαστικά διλήμματα.

Το δίκτυο θα δίνει ακόμα την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της δυτικής Ελλάδας  να προβληθούν και να γίνουν περισσότερο γνωστές σε περιοχές που τώρα με  την κατασκευή των νέων μεγάλων και σύγχρονων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση.

Ας μην σας κουράσουμε άλλο. Σιγά σιγά θα αισθάνεστε την παρουσία μας και θα έχετε την ευκαιρία να μας κρίνετε και να ζητήσετε οποιαδήποτε συνεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ IONIONET