Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 08:03

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο φάκελος του Πάτρα - Πύργος 

Γράφτηκε από την
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο φάκελος του Πάτρα - Πύργος 

Κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο Φάκελος Μεγάλου Εργου για την ένταξη του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος στο νέο ΕΣΠΑ.

Στο υπουργείο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το επόμενο διάστημα, μέσα στο φθινόπωρο, θα δοθεί η πολυπόθητη έγκριση που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου.

Με την έγκριση του φακέλου αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020.  

Εκτιμάται ότι τα  έργα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς θα απαιτηθεί χρόνος για να σταλούν και να εγκριθούν οι συμβάσεις των 8 εργολαβιών (οι 7 έχουν μειοδότη) στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια να υπογραφούν.

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται η προκήρυξη της τελευταίας 8ης εργολαβίας στο τμήμα κόμβος Μιντιλογλίου - ΒΙΠΕ Πάτρας, με την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των δημοπρατήσεων.

Μέχρι τώρα, στις 4 πρώτες εργολαβίες (για το νότιο τμήμα από Βάρδα μέχρι Πύργο) μειοδότρια είναι η κοινοπραξία "Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών", στην 5η και 7η εργολαβία (Σαγέικα - Βάρδα και ΒΙΠΕ Πάτρας - Κάτω Αχαγιά) η εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ, και στην 6η εργολαβία Κάτω Αχαγιά - Σαγέικα η CD Infrastrutture.

Το χρονοδιάγραμμα σε όλες τις εργολαβίες είναι 42 μήνες, και εφόσον τα έργα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018, τότε θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2021 στην καλύτερη περίπτωση.


NEWSLETTER