Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 08:52

1,5 εκ. ευρώ για αναπλάσεις στον Μελιγαλά

Πίστωση 1.503.400,96 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων διατέθηκαν μέσω του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για αναπλάσεις στον Μελιγαλά, από τον κόμβο στο ύψος του Κέντρου Υγείας προς την πλατεία Αγίου Ιωάννου και έως την είσοδο της Βιομηχανικής Ζώνης.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, την οποία καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στην επόμενη συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ.

Η πιο πάνω πίστωση αποτελεί μέρος της συνολικού ύψους 1.600.000 ευρώ χρηματοδότησης, την οποία ενέκρινε πέρυσι τον Αύγουστο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Η εν λόγω χρηματοδότηση του 1,6 εκατομμυρίων περιελάμβανε επίσης 70.000 ευρώ για την προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού του Δημαρχείου στον Μελιγαλά, έργο για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των πιο πάνω μερών, αλλά και 20.000 ευρώ για την εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος και δεξαμενών για τον εφοδιασμό με νερό των πυροσβεστικών αεροπλάνων.