Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 09:49

Καθυστέρηση συμβάσεων - Πορεία χρηματοδότησης: Το 2023 και βάλε το Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Καθυστέρηση συμβάσεων - Πορεία χρηματοδότησης: Το 2023 και βάλε το Πάτρα - Πύργος

Για μετά το 2023 πάει η νότια Ολυμπία Οδός και συγκεκριμένα το Πάτρα - Πύργος, καθώς ούτε με θαύμα δεν μπορεί να τελειώσει το 2020 ο αυτοκινητόδρομος, όπως η κυβέρνηση έχει διακηρύξει.

Η καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων έχει ξεπεράσει κάθε λογική, σε βαθμό που να γεννά ερωτηματικά και το νέο χρονοδιάγραμμα λέει ότι οι συμβάσεις με τους εργολάβους θα υπογραφούν το αργότερο από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 30 Απριλίου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των ελληνικών αρχών στις αρμόδιες κοινοτικές. Το έργο ως γνωστόν έχει “σαλαμοποιηθεί” σε 8 τμήματα και εργολαβίες έχουν γίνει ήδη στα 7, ενώ για άγνωστο λόγο έχει ξεμείνει το 8ο τμήμα.

Οπως είναι σαφές, ένα μεγάλο οδικό έργο που θα έχει σημαντική επίδραση και στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας, σε συνδυασμό με το έργο Καλό Νερό - Τσακώνα που υποτίθεται ότι θα δρομολογηθεί με άλλη διαδικασία, πηγαίνει πολύ πίσω. Σε βαθμό μάλιστα που να μην μπορεί να υπολογιστεί στην άμεση ανάπτυξη της περιοχής σε σχέση με τον δυτικό άξονα.

Ενα βασικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι το Πάτρα - Πύργος πάει για το απώτερο μέλλον είναι και το ότι, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσαν οι ελληνικές αρχές στην Ε.Ε. για την πορεία χρηματοδότησης του έργου, τα κονδύλια κατανέμονται έως και το 2023 (τα 355,68 εκ. μεταξύ 2020-2021), τότε δηλαδή που κλείνει το ΕΣΠΑ, όπως αποκάλυψε προχθές η “Καθημερινή”.

Τέλος, εκείνο το οποίο παραμένει στον αέρα είναι το μέλλον τού Πύργος - Τσακώνα και κυρίως τι θα γίνει με την περιοχή του Καϊάφα που έχει εξαιρεθεί για περιβαλλοντικούς λόγους από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση, κάτι που συμπληρώνει την ανάπτυξη της περιοχής που σήμερα βρίσκεται αφημένη στην τύχη της.

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

 

Στο θέμα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου επανήλθε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος ζητεί συγκεκριμένη δέσμευση για το στοχοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, την οποία κοινοποίησε στον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος και τους Ηλείους βουλευτές, κρούει το «καμπανάκι κινδύνου» για τις νέες καθυστερήσεις στο έργο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Επιμελητήριο Ηλείας εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την εξέλιξη των διαδικασιών υλοποίησης του οδικού έργου Πάτρα - Πύργος (τμήμα Βούναργο - Μιντιλόγλι) μετά την αναβολή δημοπράτησης της 8ης εργολαβίας. Και προσθέτει ακόμη τα εξής: «Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για εκπόνηση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος - στοχοδιαγράμματος, γιατί η όλη εξέλιξη έχει επιφέρει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού προξενείται επιβράδυνση στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου, μειώνοντας δραματικά την αισιοδοξία για επενδύσεις και έξοδο από την κρίση...».

Να σημειωθεί ότι το ΕΒΕ Ηλείας έχει παρέμβει αρκετές φορές και μάλιστα σε έγκαιρο χρόνο για το έργο του αυτοκινητόδρομου, διαφωνώντας από την αρχή με τον τρόπο και τη μέθοδο που επιχειρείται να εκτελεσθεί. Εχει καταθέσει δε και συγκεκριμένες προτάσεις προς το υπουργείο, έτσι ώστε να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος και να επισπευσθούν αποτελεσματικά οι διαδικασίες κατεύθυνσης, στην οποία κινείται και τώρα.


NEWSLETTER