Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 16:53

Σε πορεία υλοποίησης η αντιδιαβρωτική προστασία Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την

Σε πορεία υλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει το έργο για την αντιδιαβρωτική προστασία της ακτογραμμής στο Πεταλίδι, μετά την έγκριση, από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, της πρώτης φάσης της σχετικής μελέτης.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει, ειδικότερα, γεωλογική, υδρολογική, κυματική και τοπογραφική/βυθομετρική μελέτη, καθώς και τις προκαταρκτικές ακτομηχανικές μελέτες και είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε μέσα σε 11 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ η εκπόνηση της πλήρους μελέτης έχει συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η προϋπολογισμού 575.000 ευρώ μελέτη, την οποία εκπονούν τα συμπράττοντα γραφεία μελετών “Α.Δ.Κ. Αρώνης-Δρέττας-Καρλαύτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.-Δ.Τ. ΑΔΚ ΑΕ”, που μειοδότησαν στον σχετικό διαγωνισμό, κόστισε εν τέλει 189.393,81 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή του Πεταλιδίου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 1.750.000 ευρώ, από το υπουργείο Υποδομών.