Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 10:22

Καλαμάτα: Διακοπή κυκλοφορίας για την κατασκευή του κόμβου στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

 

Μερική διακοπή της κυκλοφορίας προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες στο τέλος της Ναυαρίνου (στο ένα ρεύμα), από το ξενοδοχείο “Φιλοξένια” έως το “Φωτεινή”, λόγω των εργασιών για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας του αγωγού ομβρίων που πρέπει να φτιαχτεί προς το “Φιλοξένια” και την παραλία, η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο στο ένα ρεύμα, στο δυτικό (της καθόδου προς Καλαμάτα), όπου όμως θα κινούνται τα αυτοκίνητα προς Βέργα και Μάνη. Τα οχήματα προς Καλαμάτα θα κινούνται μόνο προς τη Λακωνικής και τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο.

Οι πρώτες εργασίες που έχουν γίνει, αφορούν τη διαπλάτυνση του δρόμου με τοίχο αντιστήριξης και αγωγό ομβρίων στο τέρμα της ανόδου της Ναυαρίνου, στη δεξιά στροφή προς Βέργα, απέναντι από το “Φωτεινή”.

Το έργο του κυκλικού κόμβου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Οι εργασίες θα διακοπούν την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκτιμάται πως το έργο μπορεί να είναι έτοιμο πριν το Πάσχα του 2019.

Γ.Σ.