Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 09:21

Το μελλοντικό σενάριο, που εξετάζει το Υποδομών: Παρακλάδι του “Μορέα” το Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Το μελλοντικό σενάριο, που εξετάζει το Υποδομών: Παρακλάδι του “Μορέα” το Καλό Νερό - Τσακώνα

 

O δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα, καταληκτικό τμήμα της άλλοτε Ολυμπίας Οδού, με προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ, περιλαμβάνεται στα 6 μεγάλα οδικά έργα της χώρας μας που πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το ypodomes.com.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας που ασχολείται με δημόσια τεχνικά έργα, που επιβεβαιώνει παλιότερο ρεπορτάζ της “Ε” για το Καλό Νερό – Τσακώνα επισημαίνεται: «Μελλοντικό έργο που πλέον περισσότερο ταιριάζει ως παρακλάδι του “Μορέα” παρά ως η νoτιοδυτική απόληξη της Ολυμπίας. Αλλωστε θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο ένωσης με τον αυτοκινητόδρομο προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Η υλοποίησή του μακριά ακόμα, αλλά ήδη συζητείται ως επέκταση του δικτύου του “Μορέα”».

Τα άλλα 5 οδικά έργα που αναφέρονται, είναι: Επεκτάσεις της Αττικής Οδού (εκτίμηση 1,5 δισ. ευρώ). Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), 1,4 δισ. ευρώ. Πάτρα – Πύργος, 300 εκ. ευρώ. Ιωάννινα – Κακαβιά, 280 εκ. ευρώ. Παράκαμψη Χαλκίδας (Νέα Λάμψακος – Ψαχνά), 180 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι σε προτεραιότητα για τη Μεσσηνία και για την κυβέρνηση φέρεται να βρίσκεται ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ.

Το πλεονέκτημα του Καλό Νερό - Τσακώνα σε σχέση με το έργο - προτεραιότητα είναι πως ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER