Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 08:43

Καλαμάτα: Με εντατικό ρυθμό ο κόμβος στο “Φωτεινή”

Καλαμάτα: Με εντατικό ρυθμό ο κόμβος στο “Φωτεινή”

 

Εργασίες με εντατικό ρυθμό πραγματοποιούνταν χθες στο έργο κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή 1ης επαρχιακής οδού - Λακωνικής και Ναυαρίνου.

Λόγω των εργασιών αυτών, για μεγάλο διάστημα της ημέρας η κυκλοφορία προς και από τη Λακωνικής γινόταν εκ περιτροπής και με μεγάλη προσοχή, καθώς το ένα ρεύμα καλυπτόταν από μηχάνημα έργου.

Στο σημείο μπροστά από το ξενοδοχείο γίνονταν εργασίες συνέχισης του αγωγού ομβρίων που θα τα συγκεντρώνει από τον κόμβο και θα τα οδηγεί στη θάλασσα, κοντά στο “Φιλοξένια”.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, οι εργασίες έχουν πάει προς τα πίσω εξαιτίας της κακοκαιρίας όλο το προηγούμενο διάστημα και της καθυστέρησης μετακίνησης των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Με τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου πριν το Πάσχα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να διαμορφωθεί στο σημείο που συναντώνται η Λακωνικής και η Ναυαρίνου και η διάμετρός του θα είναι 20 μέτρα, έτσι ώστε τα οχήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις να κόβουν ταχύτητα. Με το έργο δημιουργούνται πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων και ασφαλής είσοδος - έξοδος στο “Φωτεινή”.

Το έργο που επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Η προθεσμία υλοποίησής του είναι αρχικά 4 μήνες, αλλά αναμένεται να πάρει παράταση, με την ελπίδα να είναι έτοιμο πριν το Πάσχα, σε διαφορετική περίπτωση μέσα στον Ιούνιο, πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Γ.Σ.