Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 18:11

Καλαμάτα: Σύμβαση για μελέτη σημειακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Γράφτηκε από την

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκπόνηση της μελέτης για σημειακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (κόμβοι, επαναπρογραμματισμός φωτεινών σηματοδοτών κ.λπ.), με αμοιβή 24.702,88 ευρώ, υπέγραψε την Τετάρτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Ανάδοχος είναι η Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε. με προσφερόμενη τιμή μελέτης 17.940 ευρώ.

Η προθεσμία για την εκπόνηση της μελέτης είναι 3 μήνες και η χρηματοδότησή της προέρχεται από δημοτικούς πόρους.

Στη μελέτη θα δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΟΑΕΔ στην εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, στο Ασπρόχωμα. Αφορά, ακόμα, τις ακόλουθες εργασίες: Ελεγχος του επιπέδου εξυπηρέτησης των σηματοδοτούμενων κόμβων σε: Ακρίτα και Κρήτης, Φαρών και Κρήτης, Αρτέμιδος και Παν Φωτέα (στις γραμμές στο Μέγαρο Χορού), Βασ. Γεωργίου και Λακωνικής. Ελεγχος της λειτουργίας του κόμβου Θουρίας. Αξιολόγηση της διασταύρωσης των οδών Αγίου Δημητρίου και Αθηνών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καταγραφή των γεωμετρικών και κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών, τον έλεγχο λειτουργίας και την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, την εξέταση εναλλακτικών προτάσεων και την οριστική μελέτη της τελικής λύσης.