Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 19:09

Σταματημένα τα οδικά έργα στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Σταματημένα τα οδικά έργα στον Ταΰγετο

 

Παραμένει σταματημένο το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Και αυτό γιατί είναι απλήρωτος ο ανάδοχος, καθώς δεν έχει πληρωθεί τον πρώτο λογαριασμό 102.000 ευρώ που έχει υποβάλει.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και φαίνεται να υπάρχει ζήτημα με τις πληρωμές αυτών των έργων. Ο ανάδοχος έχει κάνει κι άλλες εργασίες, αλλά εκτιμάται ότι μέχρι τώρα υλοποιήσει μόνο το 15% με 20% των εργασιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Ανταίος” με έκπτωση 58,55%.

Το έργο, που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων, αφορά τους ακόλουθους δρόμους: α) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Νέδουσα - Αλαγονία - Αρτεμισία και πίσω στην εθνική, 20 χιλιόμετρα. β) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Καρβέλι - Λαδά - έξοδος στην εθνική, 15,3 χιλιόμετρα. γ) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Μενινά - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι - μονή Δήμιοβας - Αράχωβα, 12,9 χιλιόμετρα και μικρή παράκαμψη στο 4ο χιλιόμετρο της συγκεκριμένης οδού προς Διάσελλα, 2 χιλιομέτρων και μικρή παράκαμψη προς Δενδρά, 1 χιλιομέτρου. δ) Από Ελαιοχώρι έως την οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, 7,9 χιλιόμετρα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER