Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 09:50

Στο τραπέζι η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου σε πόλεις της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Στο τραπέζι η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου σε πόλεις της Πελοποννήσου

Η προοπτική δημιουργίας του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, όπου καταλήγει ο αγωγός, προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας (Αργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα), καθώς και η διαχείριση των απορριμμάτων, περιλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση εργασίας που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στελέχη της Περιφέρειας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Τρίπολη.

Οπως έγινε γνωστό, στην πιο πάνω συνάντηση -το γενικό θέμα της οποίας αφορά την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου- η Περιφέρεια θα παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δραστηριοποίησή της στους τομείς των εντάξεων και των απορροφήσεων, καθώς επί νέας περιφερειακής αρχής έχει αυξηθεί κατά 50.000.000 ευρώ η απορροφητικότητα.

Ειδικότερα ως προς το θέμα του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης 20.000.000 ευρώ μέσω του ΠΕΠ, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη υπάρξει σύσκεψη και συμφωνία για το ποσόν αυτό με την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να γίνει αποδεκτή και η ένταξη από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.

“Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί επιθυμία των κατοίκων της Περιφέρειας” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.


NEWSLETTER