Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 07:38

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, με σκοπό να ολοκληρωθούν στο τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με την τελευταία παράταση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια το υπόλοιπο έργο (μεταλλικές κερκίδες και ό,τι άλλο έχει μείνει) θα δημοπρατηθεί ως νέο υποέργο με χρήματα από το ΕΣΠΑ, για να ολοκληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση πριν το καλοκαίρι του 2021.

Το χώρο επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, και διαπίστωσαν ότι οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο των επιχρισμάτων, όσον αφορά το βοηθητικό κτήριο επιφάνειας 350 τετρ. μέτρων, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων.

Σε δηλώσεις του, χθες, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου για την παράταση, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε πως “μας έχουν διαβεβαιώσει από τη Διαχειριστική Αρχή ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει το έργο είναι αυτός που ακολουθούμε” - και διευκρίνισε: “Τέλος Μαρτίου θα γίνει ο μειωτικός πίνακας, θα δούμε πού έχει φτάσει το έργο. Θα διακοπεί στο δομημένο στοιχείο και θα ξεκινήσει η δημοπρασία για ένα δεύτερο υποέργο που περιλαμβάνει τις κερκίδες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Είναι ο μόνος τρόπος. Εμείς δώσαμε την παράταση για να προχωρήσει ο εργολάβος”.

Εξήγησε ότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζητούσαμε τη χωροθέτηση ή την αναγκαιότητα να υπάρχει Ανοιχτό Θέατρο. Αυτά τα έχουμε λύσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς συζητούσαμε το να ολοκληρωθεί το έργο και να μη φτάσουμε στο σημείο να μείνει ένα κουφάρι και να χρειαστεί να επιστρέψουμε και τα χρήματα που μέχρι τώρα μας έχουν διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ”.

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως “το Ανοιχτό Θέατρο θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέχρι τα 998.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός”.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται ότι “μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει έναν χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ' αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές. Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο”.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER