Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 10:34

Δρομολόγηση Intercity στο Κόρινθος - Ναύπλιο

Γράφτηκε από τον

 

Στη δρομολόγηση Ιντερσίτι που θα συνδέει την Κόρινθο με το Ναύπλιο θα προχωρήσει ο ΟΣΕ ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης ενδεχόμενων προβλημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχαν στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης. Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν αναφέρεται κάτι νεότερο για τη δρομολόγηση εμπορικής αμαξοστοιχίας στη γραμμή Κόρινθος - Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η δρομολόγηση του τρένου μεταξύ Κορίνθου - Ναυπλίου έχει και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΣΕ, που είχε σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα πενταμερής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ”.

Χθες από την Καλαμάτα η σύμβουλος της “Νέας Πελοποννήσου” Ντίνα Νικολάκου τάχθηκε κατά της επιδότησης μη βιώσιμων δρομολογίων και πρότεινε να εφαρμοσθεί το σχέδιο της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για τη δρομολόγηση τουριστικού τρένου στη γραμμή Κόρινθος - Καλαμάτα.

Θ.Λ.