Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 09:04

Κινητοποίηση σε Ηλεία και Αχαΐα: Εκλεισαν το δρόμο για το Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Κινητοποίηση σε Ηλεία και Αχαΐα: Εκλεισαν το δρόμο για το Πάτρα - Πύργος

 

Η κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός" θα κατασκευάσει τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος και ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2023, ενώ το έργο δεν θα κοστίσει στο Δημόσιο «ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες».

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέα Κατσανιώτη, Αγγελο Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα, και Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, καθώς και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. 

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αλλαγές στην υλοποίηση του έργου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων μηνών. Αν η Κομισιόν δεν εγκρίνει τις παραπάνω αλλαγές, το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού - γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του δρόμου.

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από τους σημερινούς εργολάβους, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ελπίδα ότι «κανείς δεν θα βάλει τελικά το προσωπικό γινάτι και το στενό οικονομικό και επιχειρηματικό του συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών και του τόπου».

Χθες ο Δήμος Πατρέων έκλεισε για λίγο την εθνική οδό στις 11.30 το πρωί, διεκδικώντας αλλαγή χάραξης στο Πάτρα - Πύργος, άμεση έναρξη των εργασιών και διέλευση χωρίς διόδια στον νέο αυτοκινητόδρομο.


NEWSLETTER