Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 08:56

Ολοκληρώνεται το 2013 το χρονοδιάγραμμα για το Λεύκτρο - Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνεται το 2013 το χρονοδιάγραμμα για το Λεύκτρο - Σπάρτη

Ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη αναμένεται να παραδοθεί το Πάσχα του 2013 μέχρι τον κόμβο της Πελλάνας, ενώ μέχρι τη Σπάρτη πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013. Το χρονοδιάγραμμα αυτό αναφέρθηκε κατά την προχθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του αρμοδίου διευθυντή του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννη Καρνέση και του γενικού διευθυντή του "Μορέα" Γιώργου Συριανού.

 

Επισημάνθηκε πάντως ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα επιτευχθεί αν δεν υπάρξουν νέα εμπόδια με τις αρχαιότητες και τις απαλλοτριώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, «ειδική μέριμνα έχει ληφθεί, μετά την παρέμβαση του περιφερειάρχη, για την κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Σπάρτης, και όχι απλής σύνδεσης, αλλά και για την Β’ είσοδο από και προς Τρίπολη. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για τη δημιουργία παράπλευρων οδών στο ύψος του Λογγανίκου - Πελλάνας. Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατασκευή του άξονα, είτε αφορούν αγροτικά  και αρδευτικά δίκτυα είτε αγωγούς ομβρίων υδάτων και ρέματα. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ότι ο "Μορέας" ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το σύνολο των βλαβών που έχει προξενήσει στο οδικό δίκτυο».

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στο νομό, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο κέντρο. Παρακολουθούμε την εξέλιξή του από κοντά και, σε συνδυασμό με τα άλλα μεγάλα έργα που εκτελούνται ταυτόχρονα στην περιοχή μας, αλλάζει το χάρτη της Λακωνίας».


NEWSLETTER