Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 09:44

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υποδομών: Η ιστορία των 8 εργολαβιών στο Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υποδομών: Η ιστορία των 8 εργολαβιών στο Πάτρα - Πύργος

 

Το χρονικό της εξέλιξης των οκτώ εργολαβιών τού Πάτρα - Πύργος εξιστορεί σε non paper το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται περιγραφή της διαδικασίας παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και αναφέρεται ότι θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας του δρόμου Πάτρα - Πύργος μέχρι να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος.

Αναλυτικά το non paper:

«Την Παρασκευή 27/3 έγινε ακόμα ένα βήμα για τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος ως ενιαίο έργο. Οπως είναι γνωστό, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει την κατάτμηση του έργου σε 8 κομμάτια, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο στα 4 να μην υπάρχει ανάδοχος και στα άλλα 4 τυπικά να υπάρχει αλλά στην πράξη οι εργασίες να έχουν σχεδόν μηδενική πρόοδο. Ετσι, η Διευθύνουσα Υπηρεσία προχώρησε, όπως όφειλε, στη διακοπή και τυπικώς των εργασιών και στη διάλυση των 4 συμβάσεων. Οπως είναι γνωστό, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ένταξη εκ νέου του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, ενώ έχει ήδη επιτευχθεί σχετική συμφωνία με τον παραχωρησιούχο. Για το ενδιάμεσο διάστημα, και με δεδομένη την κρισιμότητα του έργου και την κακή κατάσταση σε πολλά σημεία του υπάρχοντος οδικού δικτύου, προγραμματίζονται στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας.

Αναλυτικά:

 

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ

Οι 4 εργολαβίες που διαλύθηκαν και τυπικώς είναι οι εξής:

- «Τμήμα 2 Αμαλιάδα - Δουναίικα», με ανάδοχο την INTRAKAT και εκτελεσμένες εργασίες στο 8,7% του συνόλου (το οποίο, αν και μικρό, ήταν το μακράν μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των τεσσάρων).

- «Τμήμα 5 Σαγαίικα - Βάρδα», με ανάδοχο την Κ/ΞΙΑ Ξανθάκης ΑΤΕ - Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,11% του συνόλου.

- «Τμήμα 6 Κ. Αχαΐα - Σαγαίικα», με ανάδοχο την GD Infrastrutture Ε.Π.Ε. και εκτελεσμένες εργασίες στο 2% του συνόλου.

- «Τμήμα 7 ΒΙΠΕ - Κάτω Αχαΐα» με ανάδοχο την Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ με διακριτικό τίτλο ΙΝΤΕΡΚΑΤ και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,50% του συνόλου.

Με βάση την παραπάνω πρόοδο είναι προφανές ότι τα τμήματα αυτά δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν όχι τον Οκτώβριο 2022, που ήταν η συμβατική ημερομηνία περαίωσής τους, αλλά ούτε καν το τέλος του 2023, που ήταν η λήξη της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι από τις υπόλοιπες 4 εργολαβίες:

- Σε 2 ο ανάδοχος έχει κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών.

- Σε μία υπάρχουν ακόμη δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ με άγνωστο ορίζοντα ολοκλήρωσης. Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εργολαβίας (Α.Κ. Κυλλήνης - Αμαλιάδα) ήταν κρίσιμη για τη σύνδεση των πόλεων Αμαλιάδας και Πύργου μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου.

- Και στην τελευταία, στο τμήμα 8, από τις 16/3/2020 έχει κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία GD Infrastrutture SRL, επειδή με υπαιτιότητά της είχε υπερβεί κατά 2 μήνες την εκπλήρωση 4 αποκλειστικών προθεσμιών του έργου, ενώ επίσης δεν συμμορφώθηκε στην ειδική πρόσκληση που της απέστειλε η υπηρεσία. Επιπλέον, ενώ έχει εισπράξει προκαταβολή για το έργο ύψους 1.398.645,49€, οι εργασίες που έχει εκτελέσει έχουν αξία μόλις 40.139,38 €, δηλαδή αντιστοιχούν στο 0,115% του συνόλου της σύμβασης.

Επειδή από τους αναδόχους των 4 εργολαβιών που διαλύθηκαν και τυπικά, ο εκπρόσωπος της μίας (ο κ. Εμφιετζόγλου που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της GD Infrastrutture SRL συγκεκριμένα) ισχυριζόταν ότι μπορούσε να παραδώσει το έργο και μάλιστα νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, σωστό είναι να αναφερθούν ορισμένα δεδομένα για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα. Ωραία τα λόγια, λοιπόν, όμως η πραγματικότητα είναι η εξής:

- Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, στις εργολαβίες του έργου τις οποίες είχε αναλάβει, είχε ήδη σοβαρές καθυστερήσεις.

- Σε μία από αυτές, πήρε προκαταβολή σχεδόν 1,4 εκ. € και υλοποίησε έργα μόνο 40.000 €.

- Τα τελευταία 15 χρόνια, από τα 11 μεγάλα έργα που έχουν αναλάβει εταιρείες του, κανένα δεν τελείωσε στην ώρα του. Σε όλα υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις (από 55% έως σχεδόν 230%).

- Από τα ίδια 11 έργα, μόνο ένα κατάφερε να ολοκληρώσει έστω και με καθυστέρηση. Τα 8 τελικά παραδόθηκαν χωρίς να ολοκληρωθούν και τα δύο συνεχίζονται ακόμα, με μεγάλες καθυστερήσεις.

- Επίσης, σε αρκετά από αυτά τα έργα, παρά τις καθυστερήσεις και την αδυναμία ολοκλήρωσής τους, υπήρξαν και σημαντικές οικονομικές υπερβάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και ο παραχωρησιούχος της Ολυμπίας Οδού, μετά από διαπραγματεύσεις, υπέγραψαν ένα μνημόνιο συναντίληψης που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της συμφωνίας των δύο μερών. Ο υπουργός κ. Καραμανλής προχώρησε σε συναντήσεις και αρχικές συζητήσεις με την επίτροπο κ. Vestager για το θέμα, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και νέα συνάντηση μαζί της στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, το υπουργείο ετοιμάζει το φάκελο για την προγνωστοποίηση προς τις υπηρεσίες της Επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού (DG-COMP), καθώς και την ενημέρωση των αντίστοιχων υπηρεσιών για θέματα συμβάσεων (DG-GROW). Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε ξεκαθαρίσει ότι εφόσον το έργο συνεχιστεί με 8 εργολαβίες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2023. Αντιθέτως, όμως, η ελληνική πλευρά πέτυχε πρόσφατα, στην περίπτωση που το έργο ολοκληρωθεί με μία σύμβαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεχθεί να χρηματοδοτηθεί και από τους πόρους της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Με την ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού:

- Εξασφαλίζεται η ολοκλήρωσή του.

- Η υλοποίησή του δεν θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες.

- Η επίβλεψή του θα γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό απελευθερώνοντας προσωπικό του υπουργείου για άλλα έργα.

- Εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης μέχρι το 2040.

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αναγνωρίζοντας ότι ο υπάρχων οδικός άξονας Πάτρας - Πύργου είναι σε κακή κατάσταση και θρηνούμε θύματα πολύ συχνά, το υπουργείο:

- Εκπονεί ένα πρόγραμμα για στοχευμένες επεμβάσεις οδικής ασφάλειας της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.

- Παράλληλα θα χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πόρους από το ΠΔΕ για τη συντήρηση του άξονα, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν επισήμως τα παραπάνω έργα, με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες».


NEWSLETTER