Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 08:47

Το πρώτο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

 

Το πρώτο μεγάλο έργο ΑΠΕ, που φιλοδοξεί να ανοίξει την αγορά των προθεσμιακών συμβολαίων του Target Model για την πράσινη ενέργεια, θα είναι το φωτοβολταϊκό project που αναπτύσσει η “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” στη Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το capital.gr, πρόκειται για ένα από τα mega – projects που αναπτύσσει η εταιρεία στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και της σταδιακής απόσυρσης του λιγνίτη - και το οποίο προβλέπεται να έχει εγκατεστημένη ισχύ 50MW. Στην ουσία πρόκειται για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, το πρώτο ισχύος 39MW και το δεύτερο ισχύος 11MW, που θα κατασκευαστούν σε οικόπεδα που στο παρελθόν υπήρχαν λιγνιτωρυχεία και τα εδάφη έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1,5 GW μέχρι το 2024. Ηδη μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά άμεσης υλοποίησης περίπου το 1/3 του στόχου, καθώς βρίσκονται σε οργανική ανάπτυξη περίπου 500MW έργων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα mega φωτοβολταϊκά projects σε Κοζάνη (230MW) και Μεγαλόπολη (50MW), τα οποία προστίθενται στα έργα ΑΠΕ ισχύος 105MW τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.