Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 20:02

Μελέτη για κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το θέμα της εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας σε δημοτικό χώρο (μεταξύ Καλλιπατείρας και περιφερειακού αυτοκινητόδρομου) έθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε χθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα με τον πρόεδρο των “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.” Τίμο Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη και υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού.

Ο δήμαρχος κατέθεσε ένα σχετικό υπόμνημα, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την άμεση υλοποίηση της πρότασης του δήμου.

Ο Αρκάς στην καταγωγή πρόεδρος και ο Μεσσήνιος διευθύνων σύμβουλος των “Κτηριακών Υποδομών” εξέφρασαν τη θετική τους πρόθεση, και πλέον το θέμα εξετάζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς του δήμου.

Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο που στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό φοιτούν 38 μαθητές και από τους γειτονικούς νομούς, ενώ την επόμενη σχολική περίοδο αναμένεται να φιλοξενήσει 60 παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος είχε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίας για το κτηριολογικό του νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που προγραμματίζεται να ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο απέναντι από την Τέντα.