Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 08:47

Προτάσεις Κοσμόπουλου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Προτάσεις Κοσμόπουλου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος (βίντεο)

 

Βελτιωτικές προτάσεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος που προβλέπει τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, στα όρια του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, κατέθεσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος.

Αρχικά, τάχθηκε υπέρ της παραλιακής χάραξης, αλλά επεσήμανε ότι η σωστή χάραξη θα ήταν 400 - 500 μέτρα ψηλότερα από την παραλιακή.

Κατά την παρουσίαση των θέσεων της παράταξής του, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Β. Κοσμόπουλος είπε ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση του δήμου και πρόσθεσε πως δεν μπορούμε να αναιρούμε προηγούμενες αποφάσεις με ευκολία.

Υπενθύμισε ότι η παραλιακή χάραξη έχει αδειοδοτηθεί το 2005 και έχει επικαιροποιηθεί το 2013, και εκτίμησε πως “καλό θα ήταν να μην επιστρέφαμε πίσω” - αναφέροντας πως αυτή ψηφίστηκε επανειλημμένως από τα Συμβούλια.

Ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη χάραξη ήταν κοντά στην ακτή, 400 μέτρα από την ακτογραμμή, αλλά εξήγησε πως τα αρνητικά της είναι πως η περιοχή τουριστικής ανάπτυξης περιορίζεται στα 350 μέτρα και ότι είναι στη μέση της πλημμυρικής λεκάνης. Διευκρίνισε ότι ο δρόμος θα ήταν ανυψωμένος κατά 2 και 2,5 μέτρα και ανάντι θα δημιουργείτο μια λίμνη. Ο Β. Κοσμόπουλος σημείωσε ότι “ο δρόμος θα έπρεπε να χαραχθεί 400 - 500 μέτρα ψηλότερα από την παραλιακή χάραξη”.

Ξεκινώντας την παρουσίαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από την αρχή του έργου, από τον κόμβο Ζαφείρη, εξέφρασε τη διαφωνία του για τη 2ιχνη πρόβλεψη από τον κόμβο Ζαφείρη έως το νέο κόμβο Ασπροχώματος (στου “Αναγνωσταρά”, στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη) που στενεύει (δημιουργεί τον λαιμό του μπουκαλιού) και ζήτησε να τοποθετηθούν φώτα στο συγκεκριμένο τμήμα 2,5 περίπου χιλιομέτρων.

Στο 4ιχνο τμήμα, από την αρχή της ευθείας έως τον κόμβο “Μορέα”, παρατήρησε ότι δεν φαίνεται να πληρούνται οι νόμοι και ανέφερε πως θα χρειαστεί παράδρομος για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Από τον κόμβο “Μορέα” έως τον κόμβο αεροδρομίου, ενημέρωσε ότι προβλέπεται παράδρομος. Παρατήρησε δε ότι σε όλο αυτό το τμήμα απαξιώνεται και καταργείται η σιδηροδρομική γραμμή.

Εναλλακτικά, πρότεινε 4ιχνο δρόμο με νέα χάραξη από τη γέφυρα του τρένου (στη Νέα Είσοδο) έως το νέο κόμβο Ασπροχώματος (παρόμοια πρόταση με αυτή του Βασίλη Τζαμουράνη), αλλά αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα με απαλλοτριώσεις.

Ως άλλη εναλλακτική λύση πρότεινε νέο 2ιχνο δρόμο παράλληλα με τον ποταμό Αρι στην κατεύθυνση προς Μεσσήνη (σήμερα υπάρχει εκεί αγροτικός δρόμος) και να μείνει ο 2ιχνος ο προβλεπόμενος δρόμος (από Αναγνωσταρά” έως γέφυρα ποταμού Αρι) στο ρεύμα προς Καλαμάτα.

Πρότεινε, επίσης, στο ρεύμα εισόδου της Καλαμάτας εναλλακτικά να ακολουθείται η συνέχεια της κίνησης προς τη Δυτική Παραλία (παράλληλα του Αρι), είτε μέσω του Κορδία είτε μέσω του κόμβου της Διασποράς.

Κλείνοντας, ο Β. Κοσμόπουλος προέτρεψε “να δώσουμε λύσεις με χαμηλό κόστος και προοπτική ανάπτυξης”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER