Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 17:46

Θετική η πρώτη απάντηση από Ε.Ε. για το Πάτρα- Πύργος

Γράφτηκε από την
Θετική η πρώτη απάντηση από Ε.Ε. για το Πάτρα- Πύργος

Την πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την ΕΕ για τον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος έλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Συγκεκριμένα, η DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάνθηκε ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.
Επόμενο βήμα, για να προχωρήσει το σχέδιο του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, για να ξεκινήσει το έργο. Πηγές του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν πως η έγκριση και από την αρμόδια αρχή για θέματα ανταγωνισμού θα δοθεί σύντομα, με στόχο το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2024.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, αλλά και για την πιο πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πριν μόλις λίγες ημέρες, διαστρεβλώνοντας πλήρως μια σχετική απάντηση της Επιτρόπου, υποστήριξε ότι δήθεν δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ. Ενδεχομένως μετά και από αυτή την εξέλιξη, από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν να αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα, αλλά αυτό πλέον δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί σύντομα η θετική γνώμη της ΕΕ και στα θέματα ανταγωνισμού θα επιτρέψει την έναρξη του έργου».


NEWSLETTER