Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 09:24

Οπως άφησε να εννοηθεί ο Γ. Μπέζος: Μέχρι τέλος Μαρτίου αλλαγές στο νοσοκομείο

Οπως άφησε να εννοηθεί ο Γ. Μπέζος: Μέχρι τέλος Μαρτίου αλλαγές στο νοσοκομείο

Πιθανές αλλαγές προσώπων όσον αφορά τα διοικητικά πράγματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενδεχομένως να προκύψουν μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, όπως άφησε να εννοηθεί χθες ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος.
Ο διοικητής δεν θέλησε ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, προχωρώντας στη συνέχεια στον απολογισμό πεπραγμένων της υπ’ αυτόν διοίκησης, όσον αφορά στα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και στις στοχεύσεις που έχουν τεθεί για τον φετινό χρόνο παρατηρώντας ότι δεν πρέπει να χαθούν -για οποιονδήποτε λόγο- οι ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.
Παράλληλα επισήμανε ότι στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα -" ποτέ δεν θα πούμε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν υπάρχουν προβλήματα. Σαφέστατα και υπάρχουν. Πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό και μία συλλογικότητα με τα δικά της χαρακτηριστικά και προβλήματα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπέζος.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, προβαίνοντας στον απολογισμό, μίλησε για "μία συλλογική προσπάθεια που δικαιώνεται". Εξέφρασε δε ευχαριστίες τόσο στο προσωπικό του ιδρύματος -συνεργάτες, όπως τους αποκάλεσε-, όσο και στις "δυνάμεις μέσα και έξω από αυτό, που έχουν ''στρατευθεί'' εθελοντικά και μεθοδικά υπηρετώντας έναν και μοναδικό σκοπό, τη συνεχή αναβάθμιση του νοσοκομείου και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας".
Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο Γ. Μπέζος, η συνολική επένδυση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα δύο τελευταία χρόνια -προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού και του λοιπού εξοπλισμού του, όπως και για την αναβάθμιση δομών του, όπως τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία- ανέρχεται σε 11.000.000 ευρώ, πίστωση που προέρχεται από το ΕΣΠΑ.
"Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης, ειδικά στις μέρες μας, είναι μοναδικές και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τις αφήσουμε αναξιοποίητες. Με αυτή τη λογική δουλέψαμε τώρα 2 χρόνια και  έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν δικαιολογείται καμία αδράνεια, καμία παθητικότητα και καμία ολιγωρία. Χρειάζεται μόνο δουλειά, ταχύτητα, επαγρύπνηση και ευελιξία" τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Στον απολογισμό του, ο Γ. Μπέζος αναφέρθηκε στην προμήθεια αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, προϋπολογισμού 450.000 και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς επίσης ψηφιακού μαστογράφου (350.000 ευρώ), τομογράφου οπτικής συνοχής (OCT) και συστήματος ψηφιακής δερματοσκόπησης (συνολικά 115.000 ευρώ), όπως επίσης και λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ ο οποίος θα αρχίσει να παραλαμβάνεται το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο διοικητής του νοσοκομείου επανέλαβε επίσης ότι έχει υποβληθεί πρόταση για την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της προμήθειας επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.004.000 ευρώ.
Στις 17 Δεκεμβρίου 2012 μια ακόμα πρόταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος επιδιώκεται να έχει παραληφθεί από το ίδρυμα μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.
Παράλληλα, ο Γ. Μπέζος γνωστοποίησε ότι μέχρι φέτος τον Αύγουστο αναμένεται να έχει αντικατασταθεί ο υφιστάμενος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Καλαμάτας -έργο προϋπολογισμού 1.089.000 ευρώ, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Δήλωσε ακόμα ότι αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε φάση υλοποίησης -και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου -το ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ έργο για την εξοικονόμηση ενέργειας(760.000 ευρώ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε, επίσης, την ολοκλήρωση της κτηριακής, ενεργειακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου (234.000 και 121.000 ευρώ, αντίστοιχα). Παράλληλα γνωστοποίησε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανάλογη αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης (230.000 ευρώ), με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι φέτος το Δεκέμβριο. Στους φετινούς στόχους, συνέχισε ο Γ. Μπέζος, είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ -και ει δυνατόν η ολοκλήρωση των εργασιών πριν το τέλος του 2013- της κατασκευής των 4 νέων περιφερειακών ιατρείων σε Πεταλίδι, Μεθώνη, Βλαχόπουλο και Αρι. Επιδίωξη επίσης αποτελεί η σύνταξη των σχετικών μελετών για την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, της ανακατασκευής του περιφερειακού ιατρείου Κορώνης, αλλά και της κατασκευής νέου περιφερειακού ιατρείου στη Βαλύρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε ακόμα στη δημιουργία και λειτουργία στην Καλαμάτας της μονάδας υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, στην οποία -μέχρι σήμερα- έχουν μπει σε προγράμματα βουπρενορφίνης 20 άτομα. Παράλληλα μίλησε για την επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα διάφορα χωριά, όπως και για τη δημιουργία 40 θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Ανέφερε, τέλος, τη δυνατότητα που δίνει στο προσωπικό του νοσοκομείου για δωρεάν μετακίνηση προς και από το ίδρυμα, η δωρεά ενός λεωφορείου, το οποίο αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις διαδρομές του από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Β.Γ.Μ.