Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 21:41

Πολιτική βούληση για Ολυμπία μέχρι Τσακώνα σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εργων

Πολιτική βούληση για  Ολυμπία μέχρι Τσακώνα σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εργων

"Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο αρχικός σχεδιασμός μέχρι την Τσακώνα", σημείωσε για την Ολυμπία Οδό ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, σήμερα στην Πάτρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι "ήδη είμαστε στη φάση διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μη χαθούν οι προβλεπόμενοι πόροι χρηματοδότησης του έργου".

Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης των υπόλοιπων μεγάλων δημοσίων έργων και εξέφρασε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία εκτέλεσής τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τους αυτοκινητοδρόμους.

Ο γ.γ. Δημοσίων Εργων βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα προκειμένου να εξετάσει την πρόοδο υλοποίησης των μεγάλων έργων που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας. Από νωρίς το πρωί, συνοδευόμενος από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, το διευθυντή της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Παν. Χριστοδουλόπουλο, το διευθυντή της ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ Θεόδ. Τσουκαλά, τον προϊστάμενο της Τ.Κ.Ε. Πάτρας / ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Δημ. Λάμπρου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο κ. Σιμόπουλος επισκέφτηκε το νέο λιμάνι της Πάτρας και τα συνοδά έργα των παραγλαύκιων αρτηριών, το έργο του ποταμού Διακονιάρη και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου. 

Αργά το μεσημέρι ο κ. Σιμόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αγγελάκα, αναφέρθηκε στα έργα αυτά και στην Ολυμπία Οδό.

«Σήμερα, στη χώρα κάτι αλλάζει. Υπάρχει μια κυβέρνηση που δουλεύει συντονισμένα, με επιμονή και υπομονή. Υπήρχαν πολλά έργα σταματημένα που ξεκινούν πάλι και άλλα που δημοπρατούνται.  Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μπορεί να μη φτάνουν άμεσα στους πολίτες, αλλά είναι ζήτημα λίγων μηνών να δούμε αυτή την προσπάθεια να δίνει καρπούς», κατέληξε ο γ.γ. Δημοσίων Εργων.

 

* Στη φωτογραφία από αριστερά: Μαν. Αγγελάκας, Στρ. Σιμόπουλος, Π. Χριστοδουλόπουλος, Δημ. Λάμπρου