Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 09:56

Για πίεση επίσπευσης των μεγάλων έργων της Μεσσηνίας: Τοπικό μέτωπο για δρόμο - αεροδρόμιο

Γράφτηκε από την
Για πίεση επίσπευσης των μεγάλων έργων της Μεσσηνίας: Τοπικό μέτωπο για δρόμο - αεροδρόμιο

Επαγρύπνηση απαιτείται, παμμεσσηνιακή εγρήγορση και στενή παρακολούθηση των εξελίξεων από τοπικές αρχές και φορείς, πέρα από επικοινωνιακές τακτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, για τα δύο μεγάλα έργα της Μεσσηνίας: τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.


Δήμοι, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Ενωση Ξενοδόχων, μαζί με τους βουλευτές, οφείλουν να παρακολουθούν και να πιέζουν, για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου στον οδικό άξονα και οι απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου. Από διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις η Μεσσηνία έχει χορτάσει. Το ουσιαστικό ενδιαφέρον και η τήρηση των δεσμεύσεων εξακολουθεί να είναι ζητούμενο, και αυτό πρέπει άμεσα να αντιστραφεί. Το 2021 είναι κρίσιμη χρονιά για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση των δύο σπουδαίων αυτών έργων.
Και αυτό γιατί οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, στην απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, στάθηκαν στην πρόθεση και τη βούληση της κυβέρνησης και δεν πρόσθεσαν κάτι καινούργιο κι ελπιδοφόρο, κάτι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο στην υπόθεση των δύο σημαντικών έργων του νομού.
Να υπενθυμίσουμε ότι απαντώντας ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι “το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και τα έργα αναβάθμισής του θα προχωρήσουν τάχιστα” και σημείωσε ότι “το αεροδρόμιο και ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δίνουν τεράστιες προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή”.
Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου υπολογίζονται από 60 έως 80 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΥΠΑ, και οι απαλλοτριώσεις στα 500.000 ευρώ, ποσό που παραδέχθηκε ότι είχε δεσμευτεί το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όμως, που ζήτησε ο Μεσσήνιος βουλευτής, ο υπουργός απάντησε γενικόλογα ότι “η κατασκευή θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης και θα μπούμε σε μια διαγωνιστική διαδικασία”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER