Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 08:47

Σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ οι τουαλέτες του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Κάθε αρνητικό ρεκόρ έσπασε το έργο ανακαίνισης χώρων υγιεινής (WC) του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, που ήταν να ολοκληρωθεί σε 3 μήνες και είναι αμφίβολο αν θα τελειώσει σε 18,5.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο έχει προβληματική, προκλητική ροή χρηματοδότησης. Από τον Οκτώβριο η ΓΓΑ δεν έχει στείλει κάτι παραπάνω από 5.800 ευρώ, για να προχωρήσει το έργο.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε μια ακόμα παράταση, την 4η κατά σειρά, μέχρι τις 30 Μαρτίου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 74.335 ευρώ που υλοποιείται με ποσό σύμβασης 38.289,95 ευρώ και με αρχική συμβατική προθεσμία μόλις 90 ημέρες, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2019!

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ενημέρωσε ότι “έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 4 λογαριασμοί συνολικού ποσού 20.860,68 ευρώ, εκ των οποίων ο τέταρτος ποσού 5.825,06 ευρώ έχει εγκριθεί από την υπηρεσία μας και έχει αποσταλεί στη ΓΓΑ από τις 12-10-2020. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατή η εξόφλησή του, καθόσον δεν μας έχει αποσταλεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ο ανάδοχος δεν έχει προβεί σε αίτηση διακοπής εργασιών παρότι ο νόμος τού δίνει το δικαίωμα. Σημειώνουμε ότι τα προβλήματα στη ροή χρηματοδότησης εμφανίστηκαν από την έναρξη του έργου και ήταν η αιτία δύο μακροχρόνιων διακοπών στην εκτέλεσή του”. Μάλιστα, ο κ. Μπασακίδης εκτίμησε ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία προθεσμία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “έπρεπε να τελειώσουμε το έργο με δημοτικούς πόρους” κι εκφράζοντας την αντίδρασή του, δήλωσε πως απέχει από την ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης που καταψήφισε, ανέφερε ότι “ένα μικρό έργο δεν μπορεί να ταλαιπωρεί τους αθλούμενους και τα ΑμεΑ” και ζήτησε να βάλει ο δήμος τα υπόλοιπα χρήματα. Μάλιστα, επεσήμανε πως πρόκειται για κυβερνητικό θέμα και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τέτοιου είδους εκκρεμότητες, ενώ χρηματοδοτεί άλλα μεγάλα έργα.

Την παράταση καταψήφισε και ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας, παρατηρώντας ότι “οι τουαλέτες στο στάδιο έχουν γίνει «της Αρτας το γεφύρι»”.

Γ.Σ.