Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 10:49

Καραμανλής: “Σύντομα στη φάση των δεσμευτικών προσφορών για Καλαμάτα - Μεθώνη”

Καραμανλής: “Σύντομα στη φάση των δεσμευτικών προσφορών για Καλαμάτα - Μεθώνη”


Μόλις εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και σύντομα προχωράμε στη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη στην οικονομική ιστοσελίδα powergame.gr.

Ο κ. Καραμανλής στην ίδια συνέντευξη μίλησε αόριστα και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα και για το Πάτρα – Πύργος, λέγοντας επί λέξει: "Σπουδαία πρόοδο έχουμε και στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος. Πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν για τη δυνατότητα χρηματοδότησής του πέραν του 2023".
Για το νέο θεσμικό πλαίσιο των δημόσιων έργων ο κ. Καραμανλής είπε: "Κάνουμε πραγματικά μια μεταρρύθμιση. Πλέον, θα μπορούμε να υλοποιούμε έργα πιο γρήγορα: με λιγότερη γραφειοκρατία, ενίσχυση του συστήματος μελέτη-κατασκευή, ευέλικτες αλλά διαφανείς διαδικασίες για μεγάλα έργα. Πιο οικονομικά: βάζοντας τέλος στη μάστιγα των υπερβολικά χαμηλών προσφορών, που οδηγούσαν τελικά σε υπερβάσεις κόστους και χρόνου. Με μεγαλύτερη ευελιξία: δυνατότητα ιδιωτικής επίβλεψης, διαιτητικής επίλυσης των διαφορών, και γενικότερα με μια νέα φιλοσοφία. Και βέβαια, με περισσότερη διαφάνεια: σύγχρονες ψηφιοποιημένες διαδικασίες και ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Πολλές διατάξεις του νέου νόμου θα αρχίσουν να ισχύουν άμεσα".