Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 09:35

Σε 2 μήνες δημοπρασία για Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την
Σε 2 μήνες δημοπρασία για Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Σε περίπου 2 μήνες από σήμερα πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι  - Κορυφάσιο. Σε περίπου 6 μήνες Είναι δυνατή η συμβασιοποίηση του έργου. 

 Αυτά καθορίστηκαν σε συνάντηση του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη με το γ.γ. Δημοσίων Εργων του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Στράτο Σιμόπουλο, στην Αθήνα, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και τo κτηματολόγιο έχει διαβιβαστεί για έγκριση στην Διεύθυνση Δ12 της Γ.Γ.Δ.Ε. Εως τις 20 Μαρτίου θα έχει υποβληθεί το Τεχνικό Δελτίο στη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου.

Γα το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλο - Μεθώνη έχει εγκριθεί το 1ο  στάδιο μελετών (προκαταρκτικές μελέτες) και έχει υποβληθεί το 2ο  στάδιο (γεωμετρικός σχεδιασμός), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη ΜΠΕ και την προμελέτη οδού. Η ΜΠΕ έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης (12/2012). Μετά την έγκρισή της θα ακολουθήσει και η έγκριση της προμελέτης οδοποιίας και των λοιπών υποστηρικτικών μελετών.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες μαζί με την ολοκλήρωση των δρόμων Ριζόμυλος - Κορώνη και  Καζάρμα - Χώρα (παράκαμψη Μεταμόρφωσης) αποτελούν πάγια διεκδίκηση για το Δήμο. «Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα συμβάλει τα μέγιστα στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής μας, με την παράλληλη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο και το κέντρο, δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Καφαντάρης.


NEWSLETTER