Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 16:50

Καλαμάτα: Υπογειοποίηση ηλεκτρικού δικτύου στην οδό Πλαστήρα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Υπογειοποίηση ηλεκτρικού δικτύου στην οδό Πλαστήρα

Εργο υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου πραγματοποιείται στην οδό Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, με εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ.

Η παρέμβαση αυτή προηγείται του έργου ανάπλασης της οδού, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η παρέμβαση της υπογειοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Στο σημείο των εργασιών στην οδό Πλαστήρα, από την Αρτέμιδος έως τον Κορδία, η κυκλοφορία γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αναμένεται να εγκρίνει την ανάθεση, με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Καλαμάτας, για το έργο υπογειοποίησης δικτύου διανομής στην οδό Πλαστήρα, στο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού. Το ζήτημα είναι αν το έργο της ανάπλασης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, μέσα στο καλοκαίρι ή αν θα δοθεί παράταση και η έναρξη θα γίνει το Σεπτέμβριο, λόγω του καλοκαιριού και της αυξημένης κίνησης προς και από τη Δυτική Παραλία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αναδόχου εταιρείας που έχει εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, μέσα σε 6 μήνες πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, με μονοδρόμηση για τους 3 πρώτους μήνες και αποκλεισμό της κυκλοφορίας για τον 4ο μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί με ανάδοχο την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.”, με έκπτωση 57,36%.

Με το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα προβλέπονται: Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος, Ευαγγελιστρίας, Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Η εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού για περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα της εφαρμογής της δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390μ. επί του αριστερού (νότιου) πεζοδρομίου. Η σήμανση - ασφάλιση της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών. Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).

Γ.Σ.


NEWSLETTER