Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 08:47

Τζάνε - Καλαμάκι: Εκδικάστηκαν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα

Γράφτηκε από τον

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε την 1η Απριλίου η υπόθεση του έργου βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας "Γ. Πετρής ΑΤΕ" που αρχικά είχε αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης, αφού στη δημοπρασία της 25ης Σεπτεμβρίου 2012 είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπτωση με 37,22%. Ομως, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε δεκτή την ένσταση του τρίτου κατά σειρά μειοδότη, της εταιρείας "Ακων Τεχνική Α.Ε." (είχε προσφέρει έκπτωση 23%) και ανακήρυξε αυτήν προσωρινό, μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε εισήγηση της δικηγόρου Αθηνών Ευαγγελίας Ντούγια, σχετικά με την ένσταση της "Ακων" κατά του πρώτου και του δεύτερου μειοδότη, γιατί δεν είχαν προσκομίσει θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση φορολογικής ενημερότητας από αρμόδια υπηρεσία.
Με αυτές τις εξελίξεις το έργο της βελτίωσης του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, του πιο σημαντικού έργου της Μεσσηνίας που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, του πρώτου που μετά από χρόνια επιχειρείται να βελτιωθεί ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη, παραπέμπεται στις καλένδες και είναι άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί.
Γ.Σ.