Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 07:38

Ανοιχτός δρόμος το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

7 αλλαγές στην αρχική μελέτη από τον Αγγελάκα

Ανοιχτός δρόμος με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, και όχι κλειστός αυτοκινητόδρομος όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη, προωθείται να κατασκευαστεί στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ετσι θα μπορούν να ανοίξουν καταστήματα εκατέρωθεν του δρόμου, όπως απαιτούν όσοι αντιδρούν στην κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου. Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίδραση των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Καλαμάτας που θίγονται από τις αλλαγές. 

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης 7 αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα.

Αναλυτικά ανακοίνωσε ότι: 

1) Ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας με ανώτατο όριο ταχύτητας 50 χιλιόμετρα την ώρα. 

2) Το ύψος του δρόμου θα μειωθεί στα 1,70 μέτρα.

3) Θα δημιουργηθούν 3 ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στο οικιστικό συγκρότημα της Μεσσήνης. Η αρχική μελέτη προέβλεπε ανισόπεδους κόμβους. 

4) Ανάμεσα στα ρεύματα κυκλοφορίας δεν θα υπάρχει διαχωριστική λωρίδα new jersey, αλλά διακεκομμένη νησίδα. 

5) Εντός του ΓΠΣ Μεσσήνης θα υπάρχουν πεζοδρόμια, πλάτους 3 μέτρων. 

6) Θα φωτιστεί ο δρόμος εντός του ΓΠΣ σε μήκος 3 χιλιομέτρων.

7) Ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και θα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων εκατέρωθεν. 

Επιπλέον σε άλλο σημείο των ανακοινώσεων ο κ. Αγγελάκας διευκρίνισε ότι τα εκτός σχεδίου οικόπεδα που ήταν 4 στρέμματα πριν την απαλλοτρίωση για τις ανάγκες του δρόμου, θα παραμείνουν άρτια και μετά την μείωση της έκτασής τους. Ετσι κάποιος θα μπορεί να χτίσει και σε οικόπεδο μικρότερο των 4 στρεμμάτων εάν τμήμα του έχει απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες του δρόμου.