Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 09:24

Από την ασφάλεια η αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Από την ασφάλεια η αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας

 

Στο λιμάνι του Μαράθου οι ζημιές είναι ασήμαντες, ενώ στην Κυπαρισσία έχουν προκληθεί σε παλιά εργολαβία και η αποκατάσταση όλων θα γίνει με χρήματα της ασφάλειας, καθώς τα έργα είναι ασφαλισμένα.

Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αυτοψία που διενήργησε τεχνικό κλιμάκιο στο Μάραθο, την Κυπαρισσία και την Αίπεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αυτοψία στα λιμενικά έργα που κατασκευάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κυπαρισσία, στον Μάραθο και στην Αίπεια διενεργήθηκε την Τετάρτη, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις σε αυτά από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επί τόπου, στις εν λόγω περιοχές της Μεσσηνίας, βρέθηκαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μουταφίδης, με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας καθώς και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο εν λόγω σώμα Γιάννης Σμυρνιώτης, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας. Η αυτοψία κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ ως προς το λιμάνι της Κυπαρισσίας, ειδικότερα, οι όποιες βλάβες έχουν προκληθεί σε τμήμα της παλιάς εργολαβίας μήκους 40 μέτρων. Οι νέες κατασκευές δεν παρουσίασαν πρόβλημα σε καμία από τις τρεις πιο πάνω εργολαβίες. Σε κάθε περίπτωση, όπως ενημερώθηκε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των όποιων ζημιών χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου ή της Περιφέρειας, με τη σχετική δαπάνη να καλύπτεται από την ασφάλεια, καθώς το έργο είναι ασφαλισμένο.

“Δεν θα υπάρξει επιπλέον εκταμίευση για τις εργασίες αποκατάστασης, ούτε ο εργολήπτης διατύπωσε κάποιο σχετικό αίτημα” τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο περιφερειάρχης».


NEWSLETTER