Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 17:20

Μεσσηνία: Δύο προσφορές τελικά για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δύο προσφορές τελικά για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Δύο ήταν τελικά οι προσφορές, που κατατέθηκαν για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Από τις συνολικά 5 εταιρείες και κοινοπραξίες, που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον και είχαν πάρει τεύχη δημοπράτησης προσφορές τελικά κατέθεσαν οι: 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το σημαντικό οδικό έργο της Μεσσηνίας έληξε σήμερα το μεσημέρι.

Στόχος τώρα είναι να υπάρχει ανάδοχος μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2022.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στις 29 Μαρτίου 2019, αναμένεται να έχει διάρκεια 30 χρόνια, 4 χρόνια η κατασκευή για όλο τον δρόμο μέχρι τη Μεθώνη και 26 χρόνια η συντήρηση. Εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στην προθεσμία των 4 χρόνων, καθώς ο ανάδοχος θα πρέπει να το παραδώσει για να αρχίσει να πληρώνεται.

Ο δρόμος θα ξεκινάει από τον κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα. Στο τμήμα από την ευθεία του δρόμου προς Μεσσήνη (στου “Παναγάκια”) έως τον Ριζόμυλο ο δρόμος θα είναι 4ιχνος, με παράπλευρους δρόμους όπου κριθεί αναγκαίο, με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο και θα συνδέεται με το υπόλοιπο τμήμα (Ριζόμυλος - Πύλος) κοντά στο Τζάνε. Προβλέπει, ακόμα, παρακάμψεις σε Σουληνάρι και Χανδρινού και από τη διασταύρωση προς Στενωσιά μέχρι την Πύλο θα εγκαταλειφθεί ο υφιστάμενος δρόμος με τις πολλές στροφές και θα γίνει νέα χάραξη με γέφυρες. Ο δρόμος θα φθάνει έως τη Μεθώνη, αλλά δεν θα περιλαμβάνει την παράκαμψη της Πύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER