Σάββατο, 25 Μαϊος 2013 12:44

Το δρόμο της Μάνης θυμήθηκε ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Το δρόμο της Μάνης θυμήθηκε ο Νίκας

Το θέμα της βελτίωσης του δρόμου της Μάνης με την κατασκευή νέου δρόμου στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, θυμήθηκε χθες, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παν. Νίκας.

Είπε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το δήμο η κατασκευή νέου δρόμου προς τη Μάνη, τουλάχιστον στην εδαφική περιφέρειά του, από την Καλαμάτα μέχρι τον Κρίσκιο, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η προτεραιότητα αυτή αναδεικνύεται μετά την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών υλοποίησης του περιφερειακού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και του δρόμου Καλαμάτας - Ριζόμυλου, που μπαίνει σε τροχιά κατασκευής μετά την παρέμβαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα. «Θα έρχονται τα αυτοκίνητα από τον περιφερειακό στον κόμβο των Γιαννιτσανίκων και θα έχουμε το φαινόμενο του λαιμού του μπουκαλιού», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ανέφερε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει με έμφαση το θέμα αρμοδίως και θα εξετάσει σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα των μελετών, ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής άξονας με ικανοποιητικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία ανατολικά της Καλαμάτας και προς - από τη Μάνη».
Να υπενθυμίσουμε ότι επί κρατικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας είχε ξεκινήσει αναγνωριστική μελέτη (από την τότε ΔΕΚΕ της Περιφέρειας) για νέο δρόμο στο βουνό της Βέργας, που θα απαιτούσε τούνελ και γέφυρες. Πιο προχωρημένη ήταν η μελέτη βελτίωσης (από την ομάδα του καθηγητή Αμπακούπκιν) του δρόμου της Μάνης σε τμήμα 3 χιλιομέτρων περίπου από τα όρια του Δήμου Καλαμάτας, στα Χρυσαφικά έως τη διασταύρωση στα Σωτηριάνικα, με ανατολική παράκαμψη του Κρίσκιου, για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις και είχε ζητηθεί τροποποίηση (από τα δυτικά) της παράκαμψης.
Γ.Σ.

 


NEWSLETTER