Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 07:45

Τραπεζικό μπλόκο στον περιφερειακό

Ζήτημα με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρου - Σπάρτης έχει προκύψει και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να δώσει λύση, για να μη σταματήσει το έργο.     

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο του "Μορέα" ζητούν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, πράγμα που δε δέχεται το υπουργείο Οικονομικών. Οι τράπεζες κάνουν λόγο για αισθητά μειωμένα έσοδα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και απειλούν με σταμάτημα του έργου. Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο είναι συνεχείς, προκειμένου να πειστούν οι τράπεζες και το έργο να συνεχιστεί κανονικά, καθώς ήδη έχουν εκτελεστεί εργασίες κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Η απάντηση που δίνεται από το υπουργείο είναι πως η μείωση των εσόδων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο καταγράφεται και ως απόδειξη παρουσιάζεται η αυξημένη κίνηση από και προς την Καλαμάτα τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα των αργιών.                           

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει λύση και από το υπουργείο εκφράζεται η ελπίδα ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου.