Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 10:55

Κατεδαφίσεις σπιτιών για τον περιφερειακό

Στον Αντικάλαμο, στην περιοχή του υποσταθμού της ΔΕΗ, θα προχωρήσουν πιο γρήγορα πλέον οι εργασίες του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας.

Χθες κατεδαφίστηκε το ένα από τα 3 - 4 απαλλοτριωμένα σπίτια στην ανατολική πλευρά του σημερινού εθνικού δρόμου (προς τον υποσταθμό), προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου, πάνω από το δρόμο. Αύριο, αν έχει γίνει η διακοπή του ρεύματος, θα κατεδαφιστούν σπίτια και από την κάτω πλευρά, ώστε τα συνεργεία του "Μορέα" να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα και στις δύο πλευρές.
Στο υπουργείο Υποδομών περιμένουν από μέρα σε μέρα την απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας για την οριστική τιμή της απαλλοτρίωσης σε 177 ιδιοκτησίες, που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των εργασιών του περιφερειακού, κυρίως στους κόμβους των Λεΐκων και της Αγιάννας. «Με την απόφαση και μια ακόμα που αφορά τη διοικητική αποβολή ιδιοκτήτη στην Αγιάννα, θα έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο της έκτασης για το έργο του περιφερειακού της Καλαμάτας», επεσήμανε στην "Ε" στέλεχος του υπουργείου.
Εκπρόσωπος του "Μορέα" παρατήρησε ότι «δουλεύουμε, όπου μπορούμε και δουλεύουμε σε αρκετά μέτωπα», εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα, με την απόφαση του Εφετείου, θα αναπτυχθεί πλήρως το εργοτάξιο. Στη γέφυρα του Νέδοντα πραγματοποιούνται εργασίες και στον άλλο κλάδο, αυτόν της κατεύθυνσης εξόδου από την Καλαμάτα, ενώ ο κλάδος προς τη Λακωνικής και τη Μάνη έχει ολοκληρωθεί.