Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 09:22

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για παράκαμψη Γιάλοβας με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Γράφτηκε από την
Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για παράκαμψη Γιάλοβας με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

 

Το υπουργικό συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση του έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε 7 μεγάλα δημόσια έργα μεταξύ των οποίων η παράκαμψη της Γιάλοβας ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα και συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και τον Κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη.

Ειδικά για τη παρακάμψη της Γιάλοβας ο κ. Καραμανλής τόνισε τη γενικότερη σημασία του έργου για την οικονομία της χώρας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς κι όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού, όπως επισήμανε, το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, λόγω της έντονης τουριστικής ανάπτυξης και της ιδιαίτερης προβολής της περιοχής.

Ο κ. Καραμανλής εισηγήθηκε ειδικότερα την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α, των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, που αφορούν στην εκτέλεση επτά οδικών έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

1. Τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

2. Τον Αυτοκινητόδρομο Ιόνιας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, τον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι τα Σκάρφεια στον Μαλιακό, καθώς και του Συνδετήριου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι - Χαλκίδα.

3. Τον Αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

4. Τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ΠΑΘΕ) στο τμήμα του Μαλιακός - Κλειδί.

5. Τον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και τον Κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη.

6. Τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και των Οδικών του Συνδέσεων.

7. Τη βελτίωση της 9ης Εθνικής Οδού, στο τμήμα της Παράκαμψης της Γιάλοβας στη Μεσσηνία.


NEWSLETTER