Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 09:24

Μεσσηνία: 1η Δεκεμβρίου ανάδοχος για Καλαμάτα - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 1η Δεκεμβρίου ανάδοχος για Καλαμάτα - Μεθώνη

 

Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακηρυχθεί ο οριστικός ανάδοχος, το σχήμα ΑΚΤΩΡ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν πάει πιο πίσω, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, αλλά αμέσως μετά την ανακήρυξη, μέσα στον Δεκέμβριο η σύμβαση θα πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμάται ότι η σύμβαση του υπουργείου Υποδομών με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου, πιθανότατα, θα υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2023.

Η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια), από τα οποία τα 4 είναι για την κατασκευή και τα άλλα 26 για τη συντήρηση. Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί στα 312,23 εκ. ευρώ και η αποπληρωμή του θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας ή άλλες τμηματικές καταβολές, κατά την περίοδο λειτουργίας.

Το έργο περιλαμβάνει: Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ. υφιστάμενων οδών. Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ. Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ. κάθετου οδικού δικτύου. Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ., την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα, όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α., καθώς και κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

Ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη έχει μήκος 49 χιλιομέτρων και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Υποδομών ως τμήμα του δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER