Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 08:50

Μελέτες για ημικόμβο στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Μελέτες για ημικόμβο στο Μελιγαλά

 

Το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει νέο συνδετήριο ημικόμβο του αυτοκινητόδρομου Α7 με το Μελιγαλά ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη υπογράψει σύμβαση ύψους 318.098 ευρώ για τη μελέτη του δρόμου που θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7, στο ύψος των Αρφαρών, με την Λάμπαινα.

Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν δυο συνδετήριους δρόμους με μικρή απόσταση μεταξύ τους επειδή κυβέρνηση και Περιφέρεια έχουν διαφορετικές προτεραιότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση για την ανάθεση της Μελέτης υπογράφτηκε από τον περιφρειάρχη Πανάγιωτη Νίκα τον Ιανουάριο. Χθες ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης απάντησε τα εξής σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για τη σύνδεση του Μελιγαλά με τον αυτοκινητόδρομο Α7:  «Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρίνει σκόπιμη την κατασκευή ημικόμβου στην περιοχή Μελιγαλά του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας περί τη στη Χ.Θ. 215+600 (στην κατεύθυνση από / προς Τρίπολη).

Προϋπόθεση για την κατασκευή αυτή αποτελεί η προηγούμενη εκπόνηση των αναγκαίων προμελετών για την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, να εγκριθούν οι αναγκαίοι περιβαλλοντικοί όροι.

Με δεδομένο ότι μετά την υλοποίηση του υπόψη Ημικόμβου Μελιγαλά θα υφίσταται η δυνατότητα παράκαμψης του μετωπικού σταθμού διοδίων Καλαμάτας, είναι αναγκαία και η κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στους κλάδους του μελλοντικού ημικόμβου Μελιγαλά.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει εντολή προς τον Παραχωρησιούχο για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση του υπόψη ημικόμβου Μελιγαλά σύμφωνα με τα παραπάνω.»


NEWSLETTER