Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 20:43

Φωτοβολταϊκός σταθμός της ΔΕΥΑΜ στην Ανδριανή

Γράφτηκε από την
Φωτοβολταϊκός σταθμός της ΔΕΥΑΜ στην Ανδριανή

 

Ένα σημαντικό βήμα, ώστε η ΔΕΥΑ Μεσσήνης να μειώσει το κόστος της ενέργειας που σήμερα καταναλώνει μέσω της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων, αναμένεται να γίνει με τη δημοπρασία για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 845 ΚW, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Μεσσήνης στην Ανδριανή.

Πρόκειται για επένδυση 800.000 ευρώ η οποία, σύμφωνα με το διευθυντή της Επιχείρησης Δημήτρη Λεμπέση, θα δώσει στη ΔΕΥΑΜ τη δυνατότητα εξοικονόμησης 20% - 30% του ετήσιου ενεργειακού κόστους, με την μέθοδο του συμψηφισμού στην κατανάλωση. Όπως εξήγησε ο κ. Λεμπέσης, η αύξηση του ενεργειακού κόστους έπληξε σε υπερβολικό βαθμό την Επιχείρηση, καθώς λειτουργεί 130 αντλιοστάσια -γι’ αυτό η ΔΕΥΑΜ θα επιδιώξει τη λειτουργία μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου.  

Σε ό,τι αφορά αυτό στην Ανδριανή, ο κ. Λεμπέσης είπε ότι βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης -ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης, η μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη σε ένα χρόνο. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες και υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με το ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος, από την πλευρά του, υλοποίησε το μέρος της  εγκατάστασης που τον αφορούσε. Ετσι, μόλις ολοκληρωθεί το διαδικαστικό μέρος, μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER