Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 19:07

Σε αρχικό στάδιο η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Καλαμάτα

Σε αρχικό στάδιο η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Καλαμάτα

 

Σε πολύ αρχικό στάδιο βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στην Καλαμάτα, στη Δυτική Γειτονιά της πόλης, παραδέχθηκε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, χθες σε δήλωσή του.

Τόσο αρχικό που είναι σαν μην έχει γίνει τίποτα, ενώ ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θέλουμε Κλειστό αρκετών θέσεων, όχι 2.000.

Απαντώντας σε ερώτησή μας και θυμίζοντάς του πως το θέμα του Αθλητικού Κέντρου το έχει θέσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού έχει ανατεθεί σε εταιρεία που ήρθε και μας παρουσίασε ένα προσχέδιο κι έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό για ένα Αθλητικό Κέντρο. Κάναμε παρατηρήσεις”.

Παρατήρησε ότι “χρειαζόμαστε ένα Παλέ ντε Σπορ που να μπορεί να φιλοξενεί αρκετούς φιλάθλους” κι εξήγησε: “Το είδαμε αυτό και με το Final 4 που έχουμε αυτές τις μέρες. Το χρειαζόμαστε το μεγάλο Παλέ ντε Σπορ. Κάναμε παρατηρήσεις και ζητήσαμε να επικεντρωθεί ο προϋπολογισμός του κόστους στο Παλέ ντε Σπορ. Δεν μας έχει έρθει η πρόταση που θα προσεγγίσει τον προϋπολογισμό και η τεχνική έκθεση που θα την καταθέσουμε στο υπουργείο, ώστε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε πρώτη φάση να ξεκινήσει να χρηματοδοτείται”.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την πίστη του ότι “θα έχει θετική έκβαση, καθώς έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις”, όμως, αναγνώρισε πως “είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αν δεν έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη του Κλειστού, Παλέ ντε Σπορ”.

Επέμεινε ότι “ δεν θέλουμε Κλειστό με 2.000 θέσεις” και πρόσθεσε: “Πρέπει να φιλοξενούμε πάρα πολύ κόσμο, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Είδατε αυτές τις ημέρες τι προβολή έχει η πόλη και πόσο έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία”.

Γ.Σ.

 

[Φωτογραφία από το Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ, που φιλοξένησε η Καλαμάτα]