Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 09:04

Πολιτικούς κραδασμούς προκαλούν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο

 

Επιχειρήσεις, σπίτια ακόμα και μικρό τμήμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας βρίσκονται εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης του δρόμου Καλαμάτα – Πύλος - Μεθώνη.

Ειδικά στους δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης από τον κόμβο του Ζαφείρη μέχρι την Ανάληψη θα πρέπει να απαλλοτριωθούν επιχειρήσεις και σπίτια που σίγουρα θα ανεβάσουν στα ύψη το αρχικά εκτιμώμενο κόστος των αποζημιώσεων καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας μεγαλύτερη αποζημίωση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη η είσοδος στις επιχειρήσεις θα γίνεται μέσω των παραδρόμων που θα κατασκευαστούν αφού ο κύριος δρόμος θα είναι κλειστός με μπάρες. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή εκφράζουν ανησυχία και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιουσίας τους καθώς φοβούνται ότι δεν έχουν προβλεφθεί αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος κατασκευής του νέου δρόμου.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Μεσσήνης φοβούνται να ανοίξουν το διάλογο για το θέμα των απαλλοτριώσεων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος που θα έχουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για αυτό δύσκολα θα υπάρξει κινητικότητα… μπουλντόζας στο τμήμα Καλαμάτα – Μεσσήνη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν και εφόσον ξεκινήσει το έργο εντός του 2023, το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στο τμήμα Ριζόμυλος – Σουληνάρι ώστε να μην υπάρξουν πολιτικοί κραδασμοί που ενδεχομένως να έθεταν σε κίνδυνο την κατεστημένη τάξη πραγμάτων στους δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Θ.Λ.