Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 13:51

Υπογραφή σύμβασης για αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας

Υπογραφή σύμβασης για αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας

 

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για το σημαντικό έργο της ανάπλασης οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 6.877.080 ευρώ, από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Τεχνική Εργων A.E.”

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί με έκπτωση 5,16%.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή που αφορά ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του κέντρου της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων καθίσταται δυνατή η ενοποίηση όλων των υφιστάμενων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν, ως μια ενιαία αστική οντότητα αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου, στάσης των κατοίκων και επισκεπτών, της πόλης, προσδίδοντας παράλληλα οικονομική και αναπτυξιακή υπεραξία στη περιοχή.

Προβλέπονται αναπλάσεις - με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον “ψυχρών υλικών” δαπεδοστρώσεων κι άλλων σύγχρονων τεχνολογιών. Η περιοχή παρέμβασης αφορά σε επιφάνεια περίπου 38.000 τ.μ. σε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης.

Οι οδοί παρέμβασης του έργου είναι: Φραντζή. Αριστοδήμου, μεταξύ Καίσαρη και Βασιλ. Κωνσταντίνου. Πολυχάρους, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Γεωργούλη, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βασιλ. Ολγας και Βασιλ. Σοφίας, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βαλαωρίτου, μεταξύ Ανδρέα Σκια και Αριστομένους. Ανδρέα Σκια, μεταξύ Βασιλ. Γεωργίου και Βαλαωρίτου. Ψαρών, μεταξύ Ξενοφώντος και Μακεδονίας. Δ. Παπαδοπούλου, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Λυκούργου Σκια, μεταξύ Αριστοδήμου και Κανάρη. Σιδηροδρομικού Σταθμού. Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Μητροπέτροβα και Αντωνοπούλου. Κεφάλα. Νέδοντος, μεταξύ Κεφάλα και Κροντήρη.