Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 09:00

Νέα παραλία στη Μικρή Μαντίνεια

Νέα παραλία στη  Μικρή Μαντίνεια

Αλλαξε όψη η Μικρή Μαντίνεια με το έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση. Οπως φαίνεται όμως, το πρόβλημα της διάβρωσης... μετακινείται και επιδεινώνει την κατάσταση προς τα βόρεια.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την αλλαγή της εικόνας στο σημείο της παρέμβασης που βρισκόταν ο τοίχος προστασίας με τα κάγκελα, όπου η θάλασσα χτυπούσε με μανία κι έφτανε στο δρόμο, ανάμεσα στους προβόλους έχουν πέσει χιλιάδες κυβικά αμμοχάλικο κι έχει δημιουργηθεί παραλία, ακτή για κολύμβηση. Και χθες, παρά τη βροχή και τον κακό καιρό, φορτηγά μετέφεραν συνεχώς και άδειαζαν αμμοχάλικο από το ρέμα της Σάνταβας. Η εικόνα δείχνει ότι το έργο πλησιάζει στο τέλος του κι εκφράζεται η ελπίδα πως σ’ αυτό το σημείο η θάλασσα δεν θα απειλεί το δρόμο.
Ομως, είναι φανερό ότι το πρόβλημα της διάβρωσης μετακινείται και επιδεινώνει την κατάσταση προς τα βόρεια, όπου βρίσκεται η ακτή κολύμβησης της Μικρής Μαντίνειας με τα παραλιακά καταστήματα, που κάθε καλοκαίρι προσελκύει χιλιάδες κόσμο. Αμέσως μετά το έργο στη βόρεια πλευρά, στον πρώην "Ιζαμπώ", η θάλασσα έχει φάει την ακτή και όπως φαίνεται κινείται επικίνδυνα προς το δρόμο. Μάλιστα, για να προστατευτεί ο δρόμος και να σταματήσει το κακό, στο σημείο που είχε φαγωθεί, έχουν ρίξει βράχια.
Η εικόνα της παραλίας με την κατολίσθηση επιβεβαιώνει τη ζημιά και τον κίνδυνο η κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά, ιδιαίτερα τώρα, την περίοδο του χειμώνα, με τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα.