Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 21:52

Σημαντικό το έργο υπογειοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσήνη (βίντεο)

  

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Ένα σύγχρονο και ασφαλές ενεργειακό δίκτυο, που θα θωρακίσει την πόλη για τα επόμενα 50 χρόνια, αναμένεται να αποκτήσει η Μεσσήνη με την ολοκλήρωση τον προσεχή Σεπτέμβριο των εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο για την ενεργειακή θωράκιση και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, όταν χθες επισκέφτηκε μαζί με τους δημοσιογράφους το σημείο που γίνονται οι εργασίες, στη συμβολή των οδών Παύλου Πτωχού και Εθνάρχου Μακαρίου, στο ύψος του Δημαρχείου. Εκεί βρισκόταν και ο εργοδηγός του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Πολυχρόνης, ο οποίος εκτίμησε ότι με τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, αυτό θα περατωθεί πριν την εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης, δηλαδή το αργότερο στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πολύχρονης ζήτησε μάλιστα την κατανόηση του κόσμου και των επαγγελματιών από την αναστάτωση που τοὺς προκαλούν τα έργα, σημειώνοντας παράλληλα πως “στο τέλος θα δουν μία διαφορετική πόλη από αυτή που ήξεραν”.

Το έργο εκτελεί ο ΔΕΔΔΗΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει υπογειοποίηση του δικτύου χαμηλής τάσης σε μήκος 18 χλμ. και μέσης τάσης σε μήκος 8 χλμ.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος κάνοντας δηλώσεις, είπε ακόμη ότι το έργο εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει αισθητικά την πόλη της Μεσσήνης, καθώς αφορά στο 70% του δικτύου της πόλης -το οποίο θα υπογειοποιηθεί σε όλο το μήκος του στο κέντρο της. Πρόσθεσε δε πως πέρα της αισθητικής αναβάθμισης, το έργο θα προσφέρει και ασφάλεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, θωρακίζοντας ενεργειακά την πρωτεύουσα του Δήμου Μεσσήνης, που αποκτά ένα αξιόπιστο δίκτυο για τα επόμενα 50 χρόνια.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, θα ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση-αποκατάσταση, που η δημοτική αρχή έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά ασφαλτοστρώσεις μήκους 6 χλμ. εντός της πόλης της Μεσσήνης. Ειδικότερα, μόλις τελειώσει η παρέμβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις οδούς Παύλου Πτωχού και Εθνάρχου Μακαρίου, ο δήμαρχος είπε ότι “θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του εθνικού δρόμου”, δηλαδή από τον κόμβο εισόδου της πόλης έως την έξοδό της.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ακόμη πως η Μεσσήνη, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που θα έχει υπογειοποιήσει σε ποσοστό 70% το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο, με την υπογειοποίηση αρχικά του δικτύου της μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ από το Ασπρόχωμα έως την πόλη της Μεσσήνης και εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος.