Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 08:09

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία στο Στρέφι

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία στο Στρέφι

 

Με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού και των γύρω κοινοτήτων εγκαινιάστηκε προχθές Κυριακή το πρωί, η νέα πλατεία στο Στρέφι.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πως η κατασκευή της νέας πλατείας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που υλοποιήθηκε. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “ως δημοτική αρχή θεωρούμε υψίστης σημασίας τη δημιουργία και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Το έργο δίνει ζωή στη μικρή κοινωνία τόσο το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός με τους επισκέπτες όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αποτελεί επιδίωξή μας η επίτευξη τέτοιων έργων και με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα την πλατεία”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου Σταύρος Μπρατσιάκος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για το έργο - στολίδι που απέκτησε το Στρέφι, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα το ευχαριστηθούν ντόπιοι και επισκέπτες.

Η πλατεία έχει συνολικό εμβαδόν 374 τ.μ. και περιλαμβάνει αστικό εξοπλισμό, δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό και διαμόρφωση του οδοστρώματος στην προβολή της πλατείας.

Στα εγκαίνια της πλατείας στο Στρέφι παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ξηρογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Ηλίας Γεωργόπουλος, Μπάμπης Μακρής και Νίκος Ξενογιάννης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Αριστομένους Γιάννης Μπρατσιάκος, πρόεδροι κοινοτήτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.