Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 08:47

178 επενδυτικά σχέδια για Δίκαιη Μετάβαση για δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας

178 επενδυτικά σχέδια για Δίκαιη Μετάβαση για δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με ανακοίνωση «ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία, οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω του καθεστώτος De Minimis.

Οι εν λόγω δράσεις αφορούν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να αγγίζει τα 50 εκ. ευρώ.  Σε σύνολο, κατατέθηκαν 840 αιτήσεις ενδιαφερόμενων συνολικής δημόσιας δαπάνης 50,588 εκ. ευρώ και προϋπολογισμού συνολικών επενδύσεων περίπου 73 εκ ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι τον αρχικό στόχο.

Ειδικότερα για την περιοχή του εδαφικού σχεδίου Μεγαλόπολης (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας) υποβλήθηκαν 178 επενδυτικά σχέδια, εκ των οποίων τα 92 αφορούν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και 86 αφορούν νεοσύστατες ή υπο ίδρυση επιχειρήσεις. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης και για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανάση και την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να αξιοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά. “Νιώθω ικανοποίηση γιατί η συμβολή του Επιμελητηρίου, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και ενημερωτικών δράσεων, σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν σημαντική. Γνωρίζω ωστόσο ότι το ενδιαφέρον για αυτές τις δράσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερο και για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις για την προκήρυξη νέων αντίστοιχων δράσεων και με ευνοϊκότερους όρους, ώστε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να επωφεληθούν» δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Τρουπής”.»